PL | EN | RU

Пользуйтесь услугой без ограничений - получайте, анализируйте и сравнивайте подробно цены

Подписаться сейчас!

Ціни на аґрус на оптових ринках Польщі станом на 29 червня 2024 року

2024-06-29 08:44
Источник: www.fresh-market.pl
Сезон заготівлі аґрусу в Польщі, як звичайно, проходить в тіні полуничної кампанії, яка цього року вже швидко добігає кінця, і порічкової кампанії. А до цього, саме стартує заготівля вишень для переробки. І аґрус, незважаючи на те, що Польща є найбільшим його виробником в Європі, продовжує залишатися другорядною позицією у списку фруктів, які отримують переробники, і то лише в декількох підприємствах.
В таких умовах важко дивуватися тиску на ціни заготівлі аґрусу, навіть у роки з низьким врожаєм. Оскільки ціни залишалися доволі стабільними в першій частині кампанії, та у недавній час з’явилися заготівельні підприємства, що пропонують нижчі ціни.
Різниця між цим роком і попередніми полягає у тому, що нині, незважаючи на зниження середньої ціни, вона все одно залишається відносно високою у порівнянні з попередніми роками. Також на ринку видно, що багато виробників вимагають вищих цін за свій аґрус, ніж ті, які пропонують заготівельні підприємства.
На даний момент ціни, запропоновані заготівельними підприємствами, становлять 1,50-2,50 зл/кг, що в середньому на 11% менше, ніж на початку сезону, коли домінували ціни у межах 2,00-2,50 зл/кг. Також є виробники, які виставляють пропозиції до 3,00 зл/кг за аґрус, зібраний механічно.
Ціни на певних оптових ринках Польщі також коливаються. Наприклад, на ринку Bronisze у Варшаві ціни на аґрус були в межах від 2,09 до 3,56 EUR за кг станом на 28 червня 2024 року, залишаючись на рівні попередніх відміток.
На ринку Targpiast у Вроцлаві, станом на 26 червня 2024 року, ціни на червоний і зелений аґрус коливалися від 2,72 до 3,35 EUR за кг. Це відзначається зниженням на 1,7% для червоного аґрусу, у той час як ціни на зелений аґрус залишилися на тому ж рівні.
На ринку Zjazdowa у Лодзі, станом на 29 червня 2024 року, ціни на аґрус коливалися від 2,09 до 3,14 EUR за кг, без змін.
Тому, незважаючи на певні коливання, ціни на аґрус цього сезону залишаються вищими у порівнянні з попередніми роками. Наприклад, зараз середня ціна складає 2,00 зл/кг. У минулому році ця ціна була лише 0,90 зл/кг, два роки тому - 0,85 зл/кг, а три роки тому - 0,60 зл/кг. Проте цікаво, що у всіх попередніх сезонах ціни на аґрус на кінець червня і на початок липня зростали. Минулого року середня ціна зросла до 1,20 зл/кг (+33,3%).
Більше інформації про цінові тенденції на ринку аґрусу доступні в абонементі fresh-market.info.
Якщо ви хочете продавати свою продукцію у польські або центральноєвропейські торгові мережі, зв'яжіться з нашим офісом, і ми вам допоможемо. Тел: +48 603 811 818, email: freshmarket@freshmarket.eu.
Добавить комментарий
Опция комментирования доступна только для пользователей с купленной подпиской.